Grip begeleidt normaal tot hoog begaafde volwassenen met een zorgvraag op het gebied van autisme, AD(H)D, depressie en angst.
Grip biedt volwassenen zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding.

Groepsbegeleiding

Dagbesteding

Grip biedt dagbesteding aan mensen die er even uit willen zijn en rust zoeken in het hoofd. Dit kan naast een behandeling in de GGZ zijn. Deelnemers kunnen allerlei activiteiten doen, zodat zij een passende daginvulling vinden:

Paardenprogramma’s

Er zijn verschillende paardenprogramma’s, zoals paardrijden en grondwerk met paarden. Ook paardenverzorging (kuil voeren en uitmesten) is een programmaonderdeel. Vanuit het praktisch bezig zijn maakt Grip een koppeling naar de leerdoelen.

Dierbezoeken

Deelnemers kunnen mee naar Philadelphia of Sonnevanck, om te ondersteunen in de dierbezoeken van Grip aan mensen met een verstandelijke beperking of dementie.

Facilitaire klussen en kantoorwerkzaamheden

Op het terrein van Grip kan je bepaalde facilitaire klussen uitvoeren, zoals klussen aan auto’s en aan het gebouw of bezig zijn met techniek.

Arbeidsmatige dagbesteding

Voor mensen die aan de slag willen en arbeidsritme op willen doen, is er bij Grip arbeidsmatige dagbesteding in de vorm van bosbouw en groenonderhoud. Dit kan een opstap zijn naar een opleiding of betaald werk.

Bosbouw en groenonderhoud vindt plaats op diverse locaties buiten Grip. Je gaat onder begeleiding van Grip meewerken aan projecten van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten of de gemeente. Veel voorkomende werkzaamheden die je daarbij doet:

  • Snoeien
  • Hout kloven en stapelen
  • Heidegebied onderhouden
  • Groenonderhoud bij diverse instellingen

Individuele begeleiding

Grip biedt de deelnemers twee vormen van individuele begeleiding:

1.Één op één begeleiding, ambulant (aan huis) of op de locaties van Grip

2. Persoonlijke begeleiding in een groepssetting bij Grip

Bij persoonlijke begeleiding in een groepssetting is er naast de algemeen begeleider een medewerker in de groep die de deelnemer extra ondersteuning biedt.
Er kunnen allerlei activiteiten worden gedaan, net als tijdens de (arbeidsmatige-)dagbesteding. We zoeken voor elke volwassene activiteiten die bij hem of haar passen.

IMG_1640
begeleidingsmogelijkheden of activiteiten

Aanmelden

Wil jij je bij ons aanmelden? Volg dan deze twee stappen:

1. Vraag een indicatiestelling aan bij het Wmo-loket (indicatie PGB/ZIN) of bij het Centrum indicatiestelling zorg (indicatie Wlz)

2. Vul het intakeformulier in op onze website of maak telefonisch een afspraak voor een intakegesprek

Ben je geïnteresseerd maar wil je nog wat meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.